Natuurfederatie Geertruidenberg

De Natuurfederatie Geertruidenberg is ontstaan uit een samenwerking tussen twee vrijwilligersorganisaties met hart voor de natuur, de Uilenwerkgroep Dongemond uit Geertruidenberg en Stichting Koningspark uit Raamsdonksveer. Het doel van de natuurfederatie is o.a. de ontwikkeling van de natuur te versterken en de biodiversiteit te vergroten binnen de gemeente Geertruidenberg.

Dit doen we door middel van het initiëren van projecten op het gebied van duurzaamheid, natuurontwikkeling en klimaatverbetering.

De Uilenwerkgroep Dongemond en Stichting Koningspark zijn al aangesloten bij de Natuurfederatie Geertruidenberg,  maar iedere stichting, werkgroep, vereniging of club die zich bezighoudt met de natuur in de breedste zin van het woord kan zich kosteloos bij de NFG aansluiten. Hiermee staan we sterker en creëren we meer draagvlak richting politiek en andere belanghebbenden.

Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Doe mee!

Sluit je ook aan bij de Natuurfederatie Geertruidenberg! We vragen geen bijdrage, alleen je vrijwillige inzet. Aansluiten bij de Natuurfederatie is mogelijk voor organisaties en particulieren.

Sluit je aan bij Natuurfederatie Geertruidenberg

Een update over het Koningspark

Inzicht stadse vogelsoorten in de gemeente

Oeverzwaluwen verhuizen

NFG OP FACEBOOK

View on Facebook
Het wordt langzamerhand weer tijd voor het maken van een hommelpotje. Hommels kunnen steeds minder goed een overwinter plek vinden. Maar daar kunnen wij ze mee helpen! Neem een leeg aardewerk (geen plastic) potje. Leg daar wat zacht mos in. Vervolgens wat hooi of stro en graaf deze licht in.. Help de hommel de winter door! #mengelmoestuin #natuurlijketuin #voedseltuin #hommeltuin ... See MoreSee Less
View on Facebook
View on Facebook

Nieuwsbrief

NFG wordt gesteund door o.a.:

© Copyright - Natuurfederatie Geertruidenberg